Kolejny przepis na dobre, szybkie i pożywne śniadanie.
Można by powiedzieć "ŚNIADANIE MISTRZÓW". Jaglanka/Płatki jaglane na mleko jak kto woli nazywać. Dobra forma dla osób, które nie przepadają za owsianką lub po prostu już im się znudziła. Pyszna z owocami i prażonymi migdałami.
PŁATKI JAGLANE Z OWOCAMI:
- 3 czubate łyżki płatków jaglanych,
- 250 ml mleka krowiego lub roślinnego,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego,
- owoce: truskawki, maliny, jeżyny,
- migdały/orzechy/rodzynki,
Mleko, płatki jaglane i cukier umieszczamy w małym rondelku i gotujemy na małym ogniu przez 10-15 minut. Gotową jaglankę przekładamy do miseczki, dodajemy owoce, bakalie, można polać syropem klonowym.
Idealne śniadanie na dobry początek dnia lub do zapakowania na wynos.
Właśnie mam te płatki i chyba sobie to zrobię... Wczesniej raz zrobiłam na mleku z gorzką czekoladą, ale chyba takie z owocami będą lepsze :). Szczerze mówiąc wolę zwykłą kaszę jaglaną od tych płatków :)
OdpowiedzUsuńNa początku też nie byłam do niej za bardzo przekonana, ale jak się dobrze dosłodzi czy doda coś fajnego jest naprawdę bardzo dobre :)
UsuńIdealne na śniadanko. :)
OdpowiedzUsuńTo prawda <3!
UsuńAh takiego apetytu mi narobiłaś, że już nie mogę się doczekać jutrzejszego poranka :)
OdpowiedzUsuńCieszę się <3 taki był plan!
Usuń