7 lip 2016

Arbuzada | Lemoniada arbuzowa


Na moim blogu znajdziecie już 2 wcześniejsze wersje lemoniad: klasyczna cytrynowa i lemoniada rabarbarowa. Oby dwie to moje ulubione "must have" na upalne dni lata. Dziś wymyśliłam dla Was kolejną tym razem z arbuza. Jest tak samo pyszna jak tamte pozostałe i mam nadzieję, że uda mi się wymyślić jeszcze jedną w tym roku.


Składniki:

  • 700 g miąższu z arbuza,
  • 400 ml wody (gazowana lub bez to już zależy od Was samych),
  • 2-3 łyżek miodu (zależy od słodkości arbuza),
  • sok z 1 cytryny,
Do ozdoby:
  • plastry cytryn,
  • mięta,
  • lód,
  • kawałki arbuza,

Miąższ z arbuza wrzucamy do blender, do tego dodajemy sok i miksujemy na gładki sok. Następnie dodajemy wodę i miód. Wszystko dokładnie miksujemy. 
Następnie przecedzamy przez sitko by pozbyć się zbędnych "dodatków".
Gotowe wlewamy do szklanek, wrzucamy kawałki cytryny, kostki lodu i mięte. 

Smacznego :)



Całusy :*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...