Na moim blogu znajdziecie już 2 wcześniejsze wersje lemoniad: klasyczna cytrynowa i lemoniada rabarbarowa. Oby dwie to moje ulubione "must have" na upalne dni lata. Dziś wymyśliłam dla Was kolejną tym razem z arbuza. Jest tak samo pyszna jak tamte pozostałe i mam nadzieję, że uda mi się wymyślić jeszcze jedną w tym roku.
Składniki:
- 700 g miąższu z arbuza,
- 400 ml wody (gazowana lub bez to już zależy od Was samych),
- 2-3 łyżek miodu (zależy od słodkości arbuza),
- sok z 1 cytryny,
Do ozdoby:
- plastry cytryn,
- mięta,
- lód,
- kawałki arbuza,
Następnie przecedzamy przez sitko by pozbyć się zbędnych "dodatków".
Gotowe wlewamy do szklanek, wrzucamy kawałki cytryny, kostki lodu i mięte.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz