WIELKI COME BACK !!!
Witam Wszystkich ! Wr贸ci艂am !!! T臋skni艂 kto艣?!
Chyba ju偶 na dobre tutaj zostan臋, nie by艂o mnie d艂ugo ale jestem. Przychodz臋 do was z nowym przepisem. Baardzo s艂odki, dobry na przywitanie. Zapraszam wszystkich nowych i starych bywalc贸w bloga.
A przed wami tarta ... za to nie byle jaka bo z ultra s艂odkim dulche de leche i snickersem/twixem kto co woli.
Szybka bo bez pieczenia.
S艂odka jak S艂odka Kuchareczka.
Po prostu PYYYCHOTKA !
Potrzebujesz:
- 220 g ciasteczek HIT - czekoladowe z waniliowym nadzieniem,
- 70 g mas艂a, temperatura pokojowa,
- 60 g mlecznej czekolady,
- 100 g bia艂ej czekolady,
- 1 puszka dulche de leche (pol. kajmak),
- 250 g serka mascarpone,
- 3 batony snickers/twix (60 g ka偶dy),
- 250 ml krem贸wki 30%,
Ciasteczka, mas艂o i pokrojon膮 na kawa艂ki czekolad臋 wrzucamy do malaksera i mielimy na puszysty piaseczek. Form臋 do tarty lub tortownice ok. 25 cm smarujemy mas艂em. Gotowy sp贸d wsypujemy do formy i ugniatamy szklank膮 na r贸wno. Sp贸d wk艂adamy do lod贸wki do sch艂odzenia na czas zrobienia kremu.
Krem:
Serek mascarpone i ok. 300 g kajmaku wk艂adamy do misy miksera i ucieramy na g艂adk膮, jednolit膮 mas臋. W tym czasie rozpuszczamy bia艂膮 czekolad臋 w k膮pieli wodnej i zostawiamy do ostudzenia. Do g艂adkiej masy dodajemy czekolad臋 i miksujemy. Nast臋pnie 2 batony kroimy w 2mm kostk臋 lub paski i dodajemy do kremu. Wszystko dok艂adnie mieszamy.
Mas臋 wyk艂adamy na sp贸d i wk艂adamy do lod贸wki na 4h do zastygni臋cia.
Na wierzch ubijamy bit膮 艣mietan臋 (bez cukru). Gotow膮 rozk艂adamy, kroimy pozosta艂e batony na paseczki i uk艂adamy. Z resztki kajmaku mo偶emy zrobi膰 "sos" karmelowy na wierzch.
Wystarczy chwilk臋 go rozpu艣ci膰.
Lub dla ch臋tnych: SOS KARMELOWY !
Je艣li jeszcze nie wiesz, S艂odka Kuchareczka jest te偶 na Instagramie. Naci艣nij ikonk臋 a od razu ci臋 tam zaprowadzi.
Wygl膮da niesamowicie dobrze! I jestem pewna, 偶e r贸wnie dobrze smakuje! :)
OdpowiedzUsu艅Ciesz臋 si臋! Bardzo mi艂o :)
Usu艅